Vi havde en hjemmeside der løb tør for plads lørdag formiddag. Det skyldtes en logging der var sat for aggressivt, så logfilen fyldte simpelthen hele vores tildelte diskområde op.

Det er løst nu, og skruet ned igen.

Den første mistanke gik på hacking, om nogen havde kunne få listet noget op på vores hjemmeside, som kunne fylde den op med skidt og kanel. Dette var HELDIGVIS ikke tilfældet.

I betragtning af den netop overståede Wannacry bølge ind over verdenen er det en logisk følgeslutning at det kunne ske for os også, og det er noget man skal være opmærksom på.

Der bliver dog gjort en hel del ved at opdatere hjemmesiden, så alt er i nyeste versioner, og den netop udgivne 'Critical update' til systemet blev lagt på indenfor få timer af frigivelsen. Derudover er der installeret firewall og indstilet nøje på diskrettigheder på systemet, så vi er rimeligt godt beskyttede.

Det er selvfølgelig noget der koster noget tid og penge, men det er en god investering for os alle at der bliver gjort dette.

Så altså, ingen successfuld hacking på hjemmesiden. Blot for statistikkens skyld blev der registreret 25000+ forsøg på hacking sidste år på siden, og i år er vi indtil videre oppe på 4300 forsøg (det er altid mere intens når der er ferieperioder rundt om i verdenen). Lige nu er ca. 900 IP'er blacklistet for gentagne forsøg på ukorrekt adgang.