Privatlivspolitik

Dykkerklubben Dannebroges hjemmeside benytter sig af forskellige teknikker for at kunne genkende dig.

Der bliver placeret flere cookie(s) på din maskine (en cookie er en lille fil med noget tekst i). Denne cookie kan ikke indeholde skadelige kode, men er et harmløst stykke tekst.

Der er sat 5 cookies i alt:

• Statistik Cookie 1, bruger vores statistik til at markere at du er dig, den fortæller ikke noget om dig, det er blot en markering så den kan genkende browseren næste gang du logger ind (holder i 400 dage)
  • Statistik Cookie 2, fortæller vores statistik om denne session du er logget ind (holder 30 minutter).
  • CookieAcceptance, markerer at du har accepteret vores Cookies, og set banneren (holder 10000 dage).
  • CMS Cookie 1, bruger CMS systemet til at markere den nuværende session (bliver fjernet når browser lukker).
  • CMS Cookie 2, bliver sat hvis du har bedt CMS'et om at huske dig til næste gang (holder i 60 dage).

For at kunne logge ind på siden, skal din browser, uanset om det er på en PC, smartphone eller andet, acceptere at modtage cookies.

Dine personoplysninger bliver opbevaret i to seperate systemer. Alle dine oplysninger bliver gemt i et kartotek som ikke er i forbindelse med websiden. En del af disse oplysninger vil blive sendt til DSF (Dansk Sportsdykker Forbund), det drejer sig om navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Endeligt bliver en del af dine oplysninger gemt på din profil på hjemmesiden. Ønsker du disse oplysninger fjernet, så skal du slette din profil. Din email adresse eller fysiske adresse vil ikke blive vist til andre på siden, ønsker man direkte kontakt er der et beskedsystem på siden som kan benyttes. Rigtigt mange af dine oplysninger kan du selv styre om de skal vises, det gør du ved redigering af din profil.

Dykkerklubben Dannebroge vil kun efter udtrykkelig accept sende dine oplysninger til trediepart (DSF er ikke at betragte som trediepart), ellers bliver de ikke delt med nogen.

Hvordan bliver jeg medlem af dykkerklubben?

Du starter med at oprette dig som bruger på hjemmesiden. Derefter logger du ind på siden, og udfylder en indmeldelsesformular.

Hvordan skifter jeg password / kodeord, eller ændrer i mine indstillinger?

Alt dette gøres via din Profil, som du finder under 'Din menu'. Her kan du vælge Ret -> Opdatér din profil, og så vil du kunne gå igennem alle indstillinger og rette dem til.

Siden virker ikke i min browser, hvad gør jeg?

Vores hjemmeside er lavet af amatører og drevet af amatører, ment på den bedste måde. Vi har ikke noget fint webudviklingsbureau eller stort firma til at udvikle vores side, den er lavet af klubmedlemmer for klubmedlemmer.

Vi tester siden i Internet Explorer, Firefox og Chrome, og kun i de nyeste udgaver, men ikke i andre.

Vi kigger også på siden igennem smartphones, og iphones, men den er ikke testet lige så grundigt.

Bruger du Safari, Opera eller andet kan du måske opleve at et eller andet ikke virker, det kan vi desværre ikke gøre så meget ved, du må anvende en af de browsere der understøtter siden.

Der sker så mange ting på internet fronten, og der findes så mange farlige sikkerhedshuller i diverse browsere, så du bør under alle omstændigheder altid have en moderne opdateret browser kørende.

Du kan få en af de ovenfor nævnte browsere til langt de fleste operativsystemer.

Husk også at du skal sætte din browser til at acceptere cookies som forklaret her

Hvordan opretter jeg mig som bruger på siden?

Kigger du øverst til venstre på siden, finder du en boks hvor der står 'Log på'.

I den er der tre muligheder.

Den første er at du angiver dit brugernavn og password, og trykker på login

den anden mulighed er at klikke på Glemt Login?, den bruger du hvis du har glemt dit brugernavn eller password

og den sidste mulighede er at klikke på Opret ny bruger, det er DEN du skal bruge hvis du skal oprette dig selv på siden

Når du har klikket på opret, så angiver du de påkrævne oplysninger, og svarer på de spørgsmål der skal forhindre spammere i at oprette falske brugere.

Jeg har glemt mit kodeord, hvad gør jeg?

Alle har et brugernavn og et kodenavn her på siden.

Det sker jo en gang imellem at man glemmer det ene eller det andet. Men det kan du selv løse, det gør du ved at bruge din email adresse.

Under login felterne ser du 'Glemt Login?', klik på den:

glemt kode

Dette vil bringe dig til en side, hvor du enten kan få dit brugernavn oplyst ved hjælp af din mail adresse, eller du kan lave en ny kode ved hjælp af dit brugernavn og din mailadresse.

Jeg kan ikke logge ind?

Websiden benytter sig af 'cookies' for at identificere hvem du er, accepterer din browser på din iphone, ipad, android, computer eller hvad du nu bruger ikke cookies, kan du IKKE logge på siden.

Vil du kunne logge ind på siden, skal du vælge at acceptere cookies, ellers vil du opleve at du kan indtaste dit brugernavn i en uendelighed, uden at det ændrer noget.

Du kan finde mere forklaring om cookies her

Hvad kan jeg på siden?

Alle brugere har sin egen profil, på profilen kan du lægge et billede af dig selv, og angive hvilke dykkercertifikater du har, samt hvilken dybde du må dykke på. Det er altid godt at få udfyldt så meget som muligt på siden, så andre også kan genkende dig når vi mødes i klubben eller på en tur. Du kan finde din profil ved enten at klikke på billedet af dig selv, eller ved at vælge Bruger menuen og vælge Din profil der

Der er flere funktioner for medlemmer af dykkerklubben:

• Profil, din personlige profil indeholder indstillinger for dig som bruger, det gælder billede, password, certifikatoplysninger, underskrift til forummet og så videre.
  • Diskussionsforum, her kan du diskutere forskellige emner i de forskellige grupper.
  • Logbog, her kan du læse beretninger fra vores ture, det er altid en god afslutning på turen at skrive lidt for dig, de andre på turen, og alle dem der gik glip af turen.
  • Beskedsystem så du kan sende personlige beskeder direkte til en eller flere brugere
  • Arrangementskalender, her kan du se hvilke arrangementer der er på kalenderen i den nærmeste tid, du kan eksportere kalenderen ud så du kan lægge den ind i andre kalendere, og det er muligt for dig som medlem selv at oprette et nyt arrangement.
  • Sted database, her kan gemmes alle de lokationer vi kender, vrag, havne, klubber osv.
  • Galleri, her kan du oprette dine egne gallerier med billeder fra vores dykkerture, så andre kan se dem.
  • VideoGalleri, her kan du linke til videoer fra andre kilder, såsom youtube, vimeo osv. eller lægge dine egne videoer op
  • Nyhedsbreve, hvis du melder dig på nyhedsbrevene vil du modtage jævnlige beskeder om f.eks. kommende arrangementer, eller nyheder på sitet.
  • Mobiltelefon, siden er dynamisk i sin visning, så den bør fungerer rimeligt på mobile enheder. Der bliver løbende foretaget opdateringer for at forbedre oplevelsen.
  • OSS eller FAQ, der er en temmelig stor sektion for Ofte Stillede Spørgsmål, det er den du sidder og læser i nu.

I øverste halvdel af siden kan du se menuen for hele systemet. Hvad du ser på menuen afhænger af om du er logget ind på siden eller ej, og om du er medlem af dykkerklubben eller ej.

Hvordan bruger jeg forummet?

Du skal vælge det rette diskussionsforum, og her kan du så poste dine meninger, spørgsmål eller oplysninger.

Du kan selvfølgelig også svare på andres indlæg ved at klikke på svar / reply direkte på indlægget.

Afhængigt af hvilke udvalg / grupper du er medlem af, kan du se forskellige forummer. Det er ikke alle der kan se alle, da diverse udvalg også har mulighed for at koordinere deres arbejde her.

Signatur

Det er muligt at oprette en signatur, en signatur vil blive sat i bunden af alle dine indlæg, den kan f.eks. indholde en 'Med venlig hilsen' eller hvad du har lyst til. Der er et maksimum på 300 bogstaver på en signatur. Signaturen oprettes på Din profil

Ønsker du symboler i signaturen som du kender fra forumet, så skal du lave et lille trick, gå til forummet, vælg opret post, skriv den signatur du vil have, markér den med musen, og kopier den med CTRL+C. Så går du til 'Din Profil' og sætter den ind der (med CTRL+V).

Anden type indhold, video, billeder osv.

Oven over linien med diverse smilies, kan du finde en linie med forskellige former for medier man kan indsætte. Du kan indsætte ebay varer, videoer, billeder, internet links og meget andet. Prøv dig frem!

Hvordan laver jeg en fast signatur på forummet?

Signaturen laver du under din profil. Du skal vælge at opdatere din profil, finde forum fanen, og der kan du angive den signatur der skal sættes i bunden af alle dine poster på forumet.

Hvis du vil have nogle fancy symboler i den, så er det lidt tricky, for man kan ikke se symbolerne der hvor du skriver signaturen. Men det kan godt lade sig gøre alligevel.

Gå til forumet, opret en ny post (lad være med at gemme den), skriv din signatur i posten, med alle de symboler du ønsker.

Når dette er gjort, farver du din signatur ind med musen, og trykker CTRL+C (kopier til buffer), herefter går du ind i profilen, opdater den, vælg forum fanen, og klik i signatur feltet, her trykker du CTRL+V (indsæt fra buffer), og så gemmer du.

Kan jeg læse mine private beskeder på min computer?

Du kan få dine privat beskeder vist direkte i et program der kan læse RSS feeds, og dermed altid holde øje med hvad der sker i din indbakke, uden at åbne klubbens side hele tiden.

For at få det vist skal du gå til Personlig -> Private Beskeder -> Indstillinger

Her kan du finde et link der hedder rss.

Klikker du på dette, vil du blive spurgt om du vil forbinde denne til dit RSS kompatible program, det kan f.eks. være et program du har på din computer.

Regler for brug af klubbens forum

Du ejer dine egne ord. Med det mener vi at du og kun dig er ansvarlig for det indhold du poster og at du tager konsekvensen af dette. Med det i tankerne:

• Behandle andre, som du selv ønsker at blive behandlet.
  • Diskuter emner, men ikke pege fingere eller lave personlige angreb.
  • Overskriften på indlægget skal vare rammende for indholdet. Dvs. ikke 'hjælp' eller andre generelle termer.
  • Brugere som gentagende gange fornærmer andre brugere med navne, groft sprog eller andet vil blive fjernet fra vores Community (fællesskab).
  • Træd ikke ind i ilden. Hvis du ser et upassende indlæg eller dit indlæg udvikler sig til noget upassende, så ignorer det. Lad dig ikke rive med, men gør admin opmærksom på indlægget ved at klikke på "Anmeld" linket under hver post, så det eller dele af det evt. kan blive fjernet.
  • Forummet må ikke bruges til kommerciel reklame.

Opførsel:

• Hovedreglen, Respektér folk.
  • Respekter ophavsret (Copyright). Post ikke noget du ikke selv ejer eller ikke har fået tilladelse til at respektive ejer.
  • Respekter loven. Brug ikke dette forum til ulovlig handel, emner ang. pirat kopiering eller andre emner som bryder lovgivningen.
  • Post ikke indhold som er upassende for mindreårige.
  • SPAM er ikke accepteret.

Konsekvenser:

• Begrænsninger af post muligheder på forumet, så moderator altid skal godkende dine poster før andre kan se dem
  • Spærret fra at poste på forummet
  • Udelukkelse fra forumet
  • Udelukkelse fra websiden

Hvordan deler jeg billeder fra mobilen?

Du kan sende billeder fra mobil og tablet på helt samme måde som når du sidder ved din PC.

Siden understøter fuldt ud mobil og tablet. Brug menupunktet Håndter billeder under Galleri.

Jeg vil gerne slette min brugerkonto, kan jeg det?

Ja, du kan nemt slette din konto fra siden, og rydde helt op.

Redigér din profil, og under fanen Adgang, vælger du 'Slet min konto'

Kan jeg få vist klubkalenderen i min egen kalender?

Det er nemt at få vist DKDB's kalender i din egen kalender på Google eller lignende.

Vælg menupunktet Kalender -> Eksportér Kalender

På siden vælger du hvilke kategorier du vil have vist, og hvilke år du vil have vist.

Du kan også vælge at beholde formatteringen, men det er ikke alle programmer der vil håndtere det.

Når indstillingerne er som du vil have det, så klik på Select.

Der kommer nu nogle nye linier frem der alle siger forskellige varianter af Klik her for at downloade den offentlige begivenhedskalender.

Du har to muligheder her:

1. Klik på på en af linierne der passer til dit program, så vil du downloade en fil der indeholder kalenderne som de er lige nu, den vil ikke blive opdateret. Det er blot et udtræk af hvordan kalenderen ser ud lige nu.
  2. HØJREklik på en af linierne, og vælg 'Kopier linkadresse' / 'Copy shortcut', så har du en adresse på internettet, og den klistrer du så ind i Google (tilføj vens kalender via URL), så kan du abonnere på kalenderen, og dermed vil kalenderen blive løbende opdateret.

Hvordan finder jeg mit medlemsnummer?

Medlemsnummeret fremgår af din profil.

Du kan finde og indstille din profil enten i 'Personlig' menuen (øverste punkt) eller ved at finde dit billede til venstra på siden, og klikke på det.

Når du er på din profil kan du se din medlemsinfo på en fane i bunden af billedet.

Hvordan opretter jeg en log i logbogen?

Det kræver selvfølgelig du er medlem for at have mulighed for at skrive en log.

Du finder menupunktet under Logbog.

Du klikker på Opret Log

I teksten skriver du først et resúme, og så trykker du på 'Insert Read More' knappen i nederste værktøjslinie lige over tekstvinduet.

Derefter skriver du selve loggen.

Hvordan opretter jeg en tur?

Huskeliste til hvad du skal gøre

1. Først oprettes stedet turen skal gå til, er stedet allerede kendt, så skip dette. Du opretter steder i menuen Steder (Nyt Sted).
  2. Herefter vælges Ny Kalenderaftale, i Kalender.
  3. HUSK, angiv level som Public (med mindre andre ikke må se arrangementet, men husk at arrangementer også virker som reklame, og de kommer kun med i nyhedsbrevet hvis de er angivet som public).
  4. Angiv tur-titel, angiv dato, vælg stedet, og angiv hvor mange pladser der er, både på turen og på venteliste.
  5. Under Indstillinger for tilmelding, vælger du først Adgangsniveau for tilmelding, og derefter under Brugertilpassede felter, sætter du Standard til ture.
  6. Vælg hvornår man senest skal melde sig til, samt hvornår man senest kan melde sig fra (skriver man ikke noget, er der ingen begrænsninger)
  7. Endeligt kan du angive billeder og lignende direkte på arrangementet.

Hvordan skifter jeg mit profil billede?

Dit billede er en del af din profil på hjemmesiden.

Profilen skal du udfylde med dine dykkerinformationer og kontakt informationer og så videre.

Det er også muligt at lægge et billede på, som standard er der et billede, som ikke siger så meget, men du kan nemt udskifte det.

• Hent et billede ned på din computer, f.eks. fra dit kamera eller lignende
  • Åben din profil
  • Klik på Rediger
  • Nummer to punkt på listen er Opdatér dit billede
  • Klik på Gennemse
  • Find dit billede, og tryk på OK
  • Tryk på Upload

All done!

Hvordan tilføjer jeg billeder til galleriet?

Overordnet er billeder inddelt i kategorier, derfor skal man først oprette en kategori som man kan lægge billederne i.

Fremgangsmåden er derfor:

1. Klik på Galleri -> Håndtér dine gallerier
  2. Opret en ny kategori ved at klikke på Ny Kategori
  3. Skriv din kategori's navn (f.eks. Vapper d. 24/9-11 eller noget i den retning)
  4. Vælg hvilken kategori din egen kategori skal ligge under, dvs. Ture, Fester eller Møder (Overordnet kategori).
  5. Hvis du ønsker at det skal være tilgængeligt for andre, skal du sørge for at der er valgt 'Publiceret' i Status
  6. Når felterne er udfyldt, klikker du på Gem og Luk
  7. Så er kategorien oprettet og du kommer tilbage til oversigten over kategorier.
  8. Klik på Håndtér Billeder ved den kategori du lige har oprettet
  9. Så kommer der et upload felt frem (Vælg filer), og nedenfor det står der de billeder der allerede er tilføjet (hvis der er nogen)
  10. Det nemmeste er derefter at du simpelthen 'trækker' billeder fra din computer ind på upload feltet, så vil de blive opført i listen der.
  11. Når billederne står i listen, trykker du på Start upload, og så vil den sende hver enkelt billede op i galleriet.
  12. Når den er færdig vil billederne blive vist i en liste under upload feltet.

Du kan altid tilføje flere billeder til kategorien, ved at vælge Håndtér Billeder igen senere. Du kan også fjerne billeder der hvis du ønsker det.

Kan jeg sende en video til siden?

Websiden har et videogalleri. Her kan du sende dine egne videoer op, eller hvis videoen ligger på youtube, vimeo eller lignende, kan du bruge den 'embed' kode som de sider tilbyder, og angive den.

Er det din egen video, så skal du være opmærksom på opløsningen.

Er den på mere end 640x400, så er det en såkaldt HD video, og du bør derfor forberede en lavopløsning (SD) udgave af videoen også, så man selv kan vælge hvilken version man vil se, mobile enheder kan have svært ved at håndtere de store videoer.

Du kan bruge det gratis program Handbrake, vælg din video, vælg 'preset' til 'Android' (det er en god indstilling der duer til mange enheder) og sæt Width til 360. Vælg hvor filen skal gemmes, og tryk på start.

Når du så tilføjer din video til siden, så brug den udgave du lige har lavet som SD udgave (eller blot Video) og din oprindelige højkvalitetsudgave som HD udgave.

Hvorfor viser aftalen jeg har oprettet ikke telefonnumre?

Det er fordi du mangler en indstilling.

Rediger eventen igen, og på fane 2 (Indstillinger for tilmelding) skal du finde Brugerdefinerede felter, her skal du vælge Standard til ture. Og så selvfølgelig gemme aftalen.

Er der allerede nogen der har tilmeldt sig, vil den desværre ikke tilføje numrene, men fremtidige tilmeldinger vil have telefonnummeret vist.

Hvad er den nemmeste måde at få telefonnumre i mobilen?

Du kan få en liste vist under Din menu -> Medlemslister -> Telefonliste som indeholder medlemmernes telefonnumre.

Telefonnumrene vises også som såkaldte QR koder, så hvis du ønsker, kan du installere et QR læse program på telefonen (f.eks. "QR Code Reader" til Android eller "QR Reader" til iPhone, for blot at nævne to).

Med dette kan du simpelthen scanne koderne ind, så kontakterne bliver oprettet direkte på din telefon.

Betaling af dit medlemsskab er endnu ikke registreret - hvad betyder det?

Du har set på siden at siden bliver grålig, og denne tekst står på skærmen? Det betyder at du er tæt på at blive meldt ud, klubben har endnu ikke fået betaling for dit medlemsskab af klubben, og du har fået rykkere tilsendt, kontakt straks kassereren for at få sagerne under kontrol, ellers vil du blive udmeldt.

Hvem har lavet siden - og med hvad?

Siden er bygget over Joomla, Community Builder og JEvents. Derudover er der nyhedsbreve, firewall, backup, Facebook/Twitter integration, Google maps, QR koder og meget andet. Vores formularer er bygget i Chronoforms, og er understøttet af en stor del PHP kodning. En stor del af siden er automatisk, og der er opbygget en stor del af medlemsadministrationen i siden ved hjælp af Community Builder og det meget avancerede AutoAction system de tilbyder. Siden er udviklet af Kenneth Fribert, og der er brugt mange tusinde mandtimer på den, langt flere end en lille klub kan betale, så heldigvis er det gjort på frivillig basis.