Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Search
Søg

Valdemarsdag*

 

 

Tidspunkt

Lørdag, 15. Juni 2019


Arrangement

Kontakt
avatar

 Kenneth Fribert

Valdemarsdag.

Sagnet om Dannebrog "der faldt ned fra himlen" stammer fra slaget ved Lyndanisse den 15. juni 1219, under Valdemar Sejrs korstog til Estland.

Derfor er Valdemarsdag Dannebrogs årlige festdag.

Hvis Dannebrog har været anvendt allerede i begyndelsen af 1200-tallet, er det helt bestemt det ældste flag i verden, som uden at være afskaffet eller ændret, stadig er i brug.

Men hvis det stammer fra Valdemar Atterdags tid, som var fra 1340 - 1375, hvorfra man har det ældste vidnesbyrd om Dannebrog, er det det Østrigske og Engelske flag der er de ældste.

Dagen er desuden mindedag for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

Kilde: http://www.spejderportal.dk

*) Flagdag
Flagdage er bestemte dage, hvor der flages med nationalflaget. I mange lande sker dette kun på nationaldagen og evt. på en særlig "flagets dag", men i Norden er der tradition for at have en længere række flagdage.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Flagdag

Flaget hejses tidligst kl. 08.00, og nedhales senest ved solnedgang. På dage, hvor solen står op efter kl. 08.00, hejses flaget først ved solopgang.

Visse steder er det dog praksis, at flaget nedhales kl. 20.00, uanset solen endnu ikke er gået ned.

For så vidt angår korrekte sol opg- og nedgangstider henvises til Nakskov Gymnasiums fremragende almanak, der endvidere tager højde for sommertid. Se mere her www.nakskov-gym.dk/almadk

Kilde: http://www.danmarks-samfundet.dk

Til kalender: Download som iCal-fil